Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Kitesurfing

Ce este kitesurfing-ul?

Kitesurfing-ul sau kiteboarding-ul este un sport extrem în care kiterul folosește energia vântului pentru a te ajuta să te dai pe apă. Mișcarea rider-ului în kitesurfing este similară cu cea a unui windsurfer. Kiteboarder-ul se mișcă cu ajutorul vântului care trece în partea stângă sau dreaptă a zmeului. Riderii avansați pot, de asemenea, să facă sărituri, sau mega loop-uri, manevrând barul și kite-ul. Acest sport este considerat cel mai fun dintre sporturile nautice.

Cum funcționează kitesurfing-ul?

Pentru kitesurfing, ai nevoie de un loc în care vântul bate constant. În acest fel, vei avea o tracțiune lină și previzibilă a vântului. În funcție de stilurile practicate, riderii pot prefera diferite forțe ale vântului precum: vânturi ușoare pentru începători, moderate pentru freestyle sau puternice pentru riderii extremi. Riderii avansați preferă apele cu valuri, pentru a efectua sărituri la înălțime. Flatwater este cel mai potrivit pentru riderii începători și cei care preferă freestyle.

De ce echipament de kitesurfing am nevoie?

Pentru a practica acest sport vei avea nevoie de echipamente diferite. Echipamentul de kitesurfing constă într-un kite care vine în diferite mărimi care variază în funcție de viteza vântului, greutatea riderului, dimensiunea plăcii și nivelul de performanță al acestuia.

Kite-ul este conectat la rider cu un bar, care este atașat de harness-ul rider-ului, ceea ce face mai ușoară menținerea puterii zmeului. Kitesurferii trebuie să se orienteze spre o placă în funcție de stilul, înălțimea și nivelul de performanță a acestora. În cele din urmă, riderii poartă veste de impact pentru o protecție suplimentară și costume de neopren atunci când se dau pe ape la temperaturi scăzute.

Este kitesurfingul periculos? Nu, dacă nu vrei să fie. Fiind un sport de mare intensitate, kitesurfing-ul trebuie abordat cu un instructor profesionist, pentru început. Dacă practici acest sport urmând regulile de siguranță, este la fel de sigur ca oricare altul.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții