Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Rachete de zăpadă

Rachete de zăpadă pentru cele mai bune experiențe iernatice

Plimbarea cu rachetele de zăpadă este o modalitate excelentă de a te bucura de frumoasele peisaje iernatice. Încălțămintea permite distribuirea uniformă a greutății pe suprafețe întinse, cu scopul împiedicării afundării în zăpadă. Acest lucru face posibilă accesarea locurilor care altfel ar fi foarte dificil de parcurs cu ghetele obișnuite de drumeție. Câmpurile deschise, dealurile sau pantele abrupte nu au nicio șansă cu perechea potrivită de rachete de zăpadă. Pe lângă explorarea naturii, îți pui și mușchii în mișcare într-un mod ieftin și eficient.

Ce sunt rachetele de zăpadă?

Rachetele de zăpadă sunt practic „platforme” pentru picioare, care facilitează pășirea pe o suprafață largă și sigură cu scopul minimizării scufundării în zăpadă. Rachetele de zăpadă moderne au parcurs un drum lung față de vremurile în care erau confecționate din rame de lemn și șireturi din piele brută. Acestea sunt acum mai ușoare, rezistente și au următoarele caracteristici: crampoane (dinți de metal) pentru drumeții pe zăpadă înghețată și legături reglabile pentru siguranța picioarelor. Așadar, pune-ți rachetele tradiționale de zăpadă deoparte și aruncă o privire peste selecția noastră modernă.

Ce fel de rachete de zăpadă trebuie să cumpăr?

Rachetele de zăpadă trebuie să fie în concordanță cu greutatea ta, condițiile de zăpadă și tipul de teren în care vei merg. Fiecare model va indica greutatea maximă recomandată, care nu trebuie depășită. Acest „pachet” include greutatea ta, precum și toate hainele, pantofii și echipamentul pe care îl ai cu tine când ieși cu rachetele de zăpadă.

Condițiile de zăpadă sunt factorul principal pentru a te ajuta să alegi între 2 sau mai multe modele pe care ai pus ochii. Dacă veți merge cu rachetele de zăpadă în pulbere adâncă (powder snow), perechea cu o suprafață mai largă se potrivește mai bine, deoarece va „pluti” la suprafață mai ușor decât perechea cu o suprafață mai îngustă. Pentru zonele abrupte, caracteristici precum suporturi de călcâi mai înalte, prelungiri în zona degetelor precum ș crampoane în zona călcâielor, numai bune pentru alpinism. Acestea se găsesc doar pe anumite modele de rachete de zăpadă.

Nu uita: nu există vreme rea, doar o garderobă incompletă. Îmbracă-te corespunzător pentru condițiile meteo de afară și verifică prognoza meteo! Este important să îți iei cea mai confortabilă pereche de cizme de iarnă precum și hainele adecvate. Încă o idee grozavă fi să îți iei un rucsac care poate depozita haine suplimentare, împreună cu alte elemente esențiale, cum ar fi crema de soare, apă, gustări și o trusă de prim ajutor. Dorești să faci vreo completare? Aruncă o privire peste Categoria noastră de îmbrăcăminte de iarnă.

Un alt sport care împărtășește metode asemănătoare ca și plimbările cu rachetele de zăpadă este schiul de fond. Dacă ești interesat să afli multe despre acest concept, nu ezita să consulți Schiurile de fond și Echipamentele de schi fond.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții