×
Meniu

Biciclete BMX

Ce este Freestyle BMX?

Freestyle BMX este una dintre principalele discipline ale riding-ului tip BMX. Sportul are la bază creativitate, originalitate și stil, având ca scop efectuarea trick-urilor în diferite medii, care mai de care. Freestyling-ul a apărut în California la mijlocul anilor 1970, când riderii au început să efectueze trick-uri într-un cadru similar cu skaterii. Freestyle BMX se poate efectua competitiv sau doar ca un hobby distractiv.

Bicicletele freestyle, numite și biciclete stunt BMX, sunt caracterizate prin cadrele solide și roțile mici, dar rezistente. Acestea sunt cunoscute pentru design-ul lor rigid și rezistent.

Tipuri de stiluri BMX Freestyle

De-a lungul anilor, disciplina de freestyle BMX și-a extins expertiza pentru a include diverse stiluri de riding. Deși acestea diferă de la unele la altele, nu există reguli fixe și se remarcă o suprapunere substanțială a acestora.

BMX stradal

Street BMX constă în executarea trick-urilor și cascadoriilor pe străzi și în zonele urbane; exact ca skateboarding-ul și patinajul. Când mergi pe stradă, folosești obiecte precum șine și borduri pentru a face grind-uri ;i diverse cascadorii.

ParK BMX

Park BMX are loc de obicei în parcurile de skate și constă în executarea trick-urilor pe diferite obstacole precum rampe și șine. Acest stil se poate desfășura într-un skate park multifuncțional sau într-o arenă construită special pentru bicicletele BMX.

Vert BMX

Aici, scopul este de a efectua cascadorii și trick-uri aeriene pe o rampă verticală, care este practic un half-pipe mai mare, cu o secțiune superioară verticală. Riderii se dau dintr-o parte într-alta, făcându-și astfel avânt pentru executarea numeroaselor trick-uri în aer. Vert BMX este recunoscut ca fiind cel mai extrem și dificil stil de BMX freestyle.

BMX Trasee și Dirt

Acest stil de BMX, cunoscut și sub denumirea de dirt jumping, are loc pe o pistă de pământ. Scopul este să sari de la un deal de pământ la altul, în timp ce faci trick-uri în aer. Pentru riding-ul de traseu, scopul este de a creea un flux continuu pentru facilitarea trick-urilor mai avansate. Riding-ul tip dirt constă în aglomerări de pământ mai înalte, ceea ce va face și cascadoriile mai riscante în comparație cu riding-ul de traseu.

BMX Flatland

În Flatland BMX, riderii își propun să efectueze trick-uri și rotiri pe suprafețe netede. Nu există rampe sau șine, iar flatland este adesea considerat cel mai artistic dintre toate stilurile freestyle. Mulți rideri flatland participă și la alte stiluri BMX freestyle.

Dacă unul dintre aceste stiluri ți-a stârnit interesul, aruncă o privire peste selecția noastră de biciclete BMX Freestyle.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții