×
Meniu

Patine pentru patinaj artistic

  Filtru
Brand-uri
Mărime Încălțăminte
Material Gheată

Important de știut

Caracteristici patine artistice

Acest tip de patine este proiectat pentru patinajul artistic, având un design mai fin și mai stylish decât patinele convenționale. Mai mult decât atât, patinele pentru patinaj artistic au gheata cu o căptușeală mai subțire și mai puține straturi protectoare în comparație cu patinele convenționale.

Ghetele patinelor artistice sun înalte, peste gleznă, iar majoritatea au șireturi în loc de catarame. Multe patine artistice contemporane sunt făcute din piele artificială sau PVC. Materialul sintetic oferă mai multă putere și este mai ușor decât pielea naturală, ceea ce este un avantaj pentru patinajul artistic, mai ales pentru trickuri. O potrivire perfectă a ghetei este foarte importantă, de aceea unele persoane comandă patine ajustate perfect pe piciorul lor.

Patinele pentru patinaj artistic sun disponibile cu lamă din oțel. Lamele sunt puțin curbate, ceea ce este vizibil dacă te uiți la profilul patinei. O caracteristică foarte importantă este partea din vârful lamei, ce este zimțată. Aceste vârfuri sunt concepute pentru o aderență mai bună atunci când trebuie să te pregătești pentru o săritură. Totodată, lama depășește călcâiul ghetei în lungime, pentru o stabilitate direcțională mai bună. Majoritatea patinelor artistice sunt albe sau negre. Patinele de culoare albă sunt predominant folosite de femei, iar cele negre de către bărbați. Dar puteți găsi patine artistice și în alte culori.

La ce pot folosi patine artistice?

Patinele artistice sunt proiectate pentru patinaj artistic, dar pot fi folosite la fel de bine pentru patinajul de zi cu zi. Primele patine pentru patinaj artistic au apărut în secolul 19, atunci când patinajul pe gheață a devenit foarte popular. Odată cu popularitatea sportului, acesta s-a împărțit în 2 categorii, patinaj artistic și patinaj viteză.

Vezi ghidul nostru pentru achiziție patine , în cazul în care dorești mai multe informații despre cum să alegi mărimea și modelul corect.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții