×
Meniu

BMX race

  Filtru
Brand-uri
Nume Cadru
Diametru roată
Material Furcă
Nivel abilități

Important de știut

Începutul curselor BMX

Numele BMX este o abreviere de la Bicycle Motocross, iar precum numele implică, acest sport are originile și majoritatea similarităților în motocross. Cursele BMX (BMX racing) au început în anii 70, dar riderii se dădeau pe biciclete obișnuite. După un timp, acest sport a devenit așa popular încât producătorii de biciclete au început să conceapă modele pentru BMX race, în special pentru trasee de dirt. Asta înseamnă biciclete mai rezistente (numite și dirt BMX sau cross BMX).

Diferența dintre BMX de race și BMX freestyle

Cea mai des întâlnită dimensiune pentru un BMX de race este 20’’, dar bicicletele BMX pot fi găsite și sub alte dimensiuni, cum ar fi pentru copii. Cadrul unui BMX race este mult mai ușor în comparație cu un BMX freestyle pentru că este conceput din aluminiu în loc de oțel. Aceste biciclete sunt în mare parte concepute pentru viteză, dar sunt foarte rezistente datorită tensiunii cauzate în urma sariturilor pe traseele de dirt. Pe lângă faptul că sunt biciclete excepționale pentru race, multe biciclete BMX race pot fi folosite în activități de zi cu zi. Cu un BMX race, ai parte de o bicicletă versatilă ce poate fi folosită pentru performanță dar și pentru uz zilnic.

Cum arată o competiție de BMX?

Într-o competiție de BMX convențională, opt rideri concurează unul împotriva celuilalt. Aceștia concurează pe un traseu special din pământ (dirt) cu sărituri și viraje, cu scopul de a termina primii. Cursa în sine se termină foarte repede, aceasta nefiind mai lungă de 30 secunde. Traseul de dirt are o serie de sărituri și viraje, fiecare cu un design și nume specific. Mai mult decât atât, există un deal de start, care este primul deal un câștigi viteză pentru restul cursei.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții