×
Meniu

Patinaj agresiv în linie

Ce este patinajul agresiv în linie?

Patinajul agresiv în linie este o formă specială de patinaj în linie, care constă în efectuarea diferitelor trick-uri și cascadorii în skate park-uri și medii urbane. Principala intenție a rider-ilor este de a efectua trick-uri extreme, inclusiv grind-uri, sărituri și alunecări, în timp ce majoritatea tipurilor de skating se concentrează pe viteză, distanță sau transport.

Rolele agresive sunt construite pentru a fi durabile, puternice și robuste, astfel încât să reziste impacturilor și aterizărilor dure, caracteristice acestui sport. Prin urmare, patinajul agresiv trebuie executat numai cu aceste role speciale pentru o performanță și protecție optime.

Poți folosi rolele agresive pe stradă?

Desigur că da! Le poți folosi și pentru alte tipuri de patinaj. Caracteristicile celor trei stiluri de patinaj posibile, sunt descrise mai jos.

Patinaj de stradă

Patinajul de stradă sau patinajul freestyle are loc în medii urbane sau în locuri care nu sunt special concepute pentru trick-uri. Când te dai pe stradă, poți folosi obiecte de zi cu zi de stradă, cum ar fi balustrade și scări, ca obstacole. Creativitatea și găsirea de locuri noi și interesante pentru trick-uri, este o parte importantă a patinajului de stradă.

Park și patinaj vertical

Patinajul tip park are loc în skate park-uri. Obstacolele sunt concepute special pentru a face posibilă îmbunătățirea și exersarea mai multor abilități tehnice și conectarea unei serii de trick-uri grozave. Patinajul de tip vertical (vert skating) se caracterizează și el prin patinarea pe un obiect special construit: o rampă verticală. Patinajul vertical constă în executarea trick-urilor în aer spre deosebire de celelalte tipuri de patinaj agresiv, deoarece trucurile efectuate includ diverse rotiri și întoarceri în aer.

Powerblading

Powerblading este un subtip special de patinaj agresiv, unde accentul este pus pe viteză. Powerblading se realizează cu ghete de skate agresive, cu cadre plate și roți mai mari, și constă în sărituri de pe scări și alte obstacole, similare parkour-ului.

Dacă ești în căutarea unui stil de patinaj mai versatil, care combină realizarea de trick-uri și patinajul de fitness, freeskating ar putea fi pentru stilul tău. Poți consulta categoria Freeskates, unde vei găsi și mai multe informații despre acest tip de patinaj.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții