Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Patinaj de viteză în linie

Ce este patinajul de viteză în linie?

Patinajul de viteză în linie, cunoscut și sub numele de patinaj de viteză pe role, este o formă de patinaj în care scopul principal este de a atinge cele mai mari viteze posibile. Sportul este adesea competitiv, iar patinatorii aleargă individual sau în echipe care se străduiesc să obțină cel mai scurt timp posibil.

Patinajul de viteză se poate desfășura în spații interioare sau exterioare și este inclus în numeroase competiții sportive din întreaga lume. Stăpânirea patinajului de viteză în linie necesită practică, așa că important să experimentezi și alte forme de patinaj înainte de a te avânta în această categorie. Patinatorii de viteză folosesc tole cu trei sau patru roți. O mențiune importantă, este aceea că patinajul de viteză în linie nu trebuie confundat cu patinajul de viteză, care are loc pe gheață.

Cât de repede poți patina cu rolele de viteză?

Patinatorii profesioniști în linie pot atinge în mod obișnuit viteze de peste 40 mph (64,37 km/h) și au existat chiar și cazuri de patinatori care au atins peste 70 mph (112,65 km/h) în pantă.

Pentru a atinge cele mai mari viteze posibile, tehnica unui patinator de viteză în linie este ușor diferită de alte forme de patinaj. Deoarece roțile folosite sunt mai mari, vei avea nevoie de mai multă forță la pas. E nevoie să îți balansezi șoldurile dintr-o parte în alta pentru a maximiza transferul de forță și putere în timp ce patinezi. Ba mai mult, avântul pașilor trebuie să fie mai profund și mai mari largi, pentru a genera suficientă forță. În general, virajele sunt mai greu de executat cu rolele de viteză, însă, ca notă generală, patinajul de viteză în linie este un sport excelent, care lucrează toate masele musculare.

Cum să începi patinajul de viteză în linie

Cel mai bine este să fii confortabil și sigur cu patinajul recreativ, înainte de a începe patinajul de viteză în linie. Chiar dacă poți atinge o viteză decentă cu rolele recreaționale și de freestyle, vei avea nevoie de o pereche de Role de Viteză dacă vrei să atingi cele mai rapide viteze. Patinajul de viteză în interior are loc de obicei pe o podea din lemn acoperit cu plastic, iar patinajul în aer liber poate fi pe un trotuar sau pe un drum obișnuit.

Deși poți practica patinajul de viteză în linie pe cont propriu, îți recomandăm să te alături unui club local pentru a exersa și a-ți dezvoltata tehnica și pentru a găsi cele mai bune locuri de antrenament.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții