Cyber Monday
Economisiți până la 50%  -  Peste 3.000 de produse la reducere!  -  Afișează ofertele
×
Meniu

Patinaj cu role quad (patine cu rotile)

Ce este patinajul pe patine cu rotile?

Patinajul pe patine cu rotile, denumit și patinaj quad, este un sport recreativ sau competitiv, în care participanții se dau pe ringuri pentru role sau suprafețe netede, folosind ghete speciale echipate cu patru roți. Patinajul cu role poate fi efectuat și pe străzi, trotuare și piste de biciclete. Ca sport, patinajul pe patine cu rotile include mai multe discipline precum patinajul de viteză, patinajul artistic (figure skating) și patinajul ritmic.

Participanții acestui sport folosesc patine cu rotile, ghete speciale caracterizate prin faptul că au două roți în față și două în spate. Acestea sunt montate în perechi exact ca roțile unui skateboard. Patinele cu rotile vin în diferite forme și dimensiuni, în funcție de stilul pe care îl alegi. Quad-urile au, de obicei, culori vii și strălucitoare, cu o frână specială, montată în partea din față a ghetei.

Avantajele patinajului pe patine cu rotile

Patinajul pe patine cu rotile nu este doar o activitate distractivă care poate fi practicată de oamenii de toate vârstele, ci și o bună inițiativă pentru exerciții aerobice. La fel ca jogging-ul, patinajul cu quad-urile îmbunătățește sănătatea inimii, întărește mușchii și arde calorii. Acest sport lucrează mușchii picioarelor, fesierilor, abdomenului și nu provoacă atât de multe probleme cu articulațiile cum poate provoca jogging-ul.

La fel ca orice altă activitate fizică, patinajul cu quad-urile este un bun calmant și eliberator de stres. Îți reîmprospătează mintea, îți îmbunătățește starea de spirit și îi ajută și pe copii să învețe mai eficient. În plus, patinajul pe patine cu rotile îmbunătățește echilibrul și coordonarea, îți îmbunătățește concentrarea menținându-te vigilent pe măsură ce îmbătrânești.

Vrei să afli mai multe despre patinele cu rotile? Aruncă o privire peste Ghidul nostru de cumpărare pentru patine cu rotile.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții