×
Meniu

Schiuri de Freeride

  Filtru
Brand-uri
Lungime
Lățime mijloc
Sex
Profilul
Nivel Abilități
Înapoi
Înainte
Pagina 1 a 2

Important de știut

Schiuri Freeride - Ce sunt alea?

Schiuri Freeride, off-piste, backcountry, powder - oricum ai vrea să le zici nu contează, ele sunt la fel de fun!

Freeride-ul include o drumeție până în vârful muntelui, după care schiezi în jos în zăpadă neatinsă (powder). Acest gen de aventură necesită schiuri diferite decât cele de pârtie.

Și ținând cont că o mar eparte din această activitate include să mergi până în vârful muntelui (în cazul în care alegi să nu folosești alte metode de transport: telescaun, snowmobil sau elicopter) vei avea nevoie de o pereche de piei de focă. Acestea o să-ți ofere aderența necesară pentru a merge pe schiuri.

Designul pentru schiuri powder

Schiurile powder sunt deobicei late și au un profil rocker ce le ajută să “plutească” deasupra zăpezii. Parte din mijloc lată ajută să te menții la suprafață și reduce din presiunea asupra picioarelor tale.

Asta înseamnă că pentru a face un viraj strâns, va fi mai greu decât cu schiurile all mountain.

Ce schiuri freeride să aleg?

Cel mai important lucru când alegi schiuri freeride este cât de mult le vei folosi backcountry. Dacă le folosești doar în afara pârtiei, cu cât sunt mai late cu atât mai bine. Dar dacă plănuiești să faci freeride dar să le folosești și pe pârtie, o lățime a mijlocului de 95-105 mm ar trebui să fie de ajuns ca să îți permită să stai deasupra zăpezii când ești în powder și totodată să faci viraje pe pârtie.

Citește mai multe în ghidul nostru de schi.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții