×
Meniu

Schi Fond Clasic

  Filtru
Brand-uri
Lungime
Sistem de prindere compatibil
Bază Tip
Ceară
Tip Schi

Important de știut

Schiuri de fond clasic pentru trasee marcate

Schiul de fond este un sport popular peste tot în lume și este considerat cel mai vechi sport în materie de schi. Acest sport a fost introdus la primele Jocurile Olimpice de Iarnă din Franța în 1924.

Schiurile de fond sunt proiectate pentru trasee marcate / bătătorite, având un design îngust și fiind ușoare. Schiurile de fond clasic sunt, așadar, adesea folosite pentru viteză și competiții.

Dacă dorești un control mai bun în zăpadă mai mare, recomandăm să te uiți la secțiunea cu schiurile de fond backcountry.

Ce schiuri de fond clasic să aleg?

Atunci când alegi o pereche de schiuri de fond, greutatea și înălțimea sunt foarte importante, pentru a obține o alunecare optimă, viteză și o mișcare de împingere cât mai eficientă pe trasee sau pe pârtie.

În egală măsură este important să alegi o pereche de schiuri cu nivelul de camber adecvat. Dacă cumperi schiuri de fond cu prea mult camber, vei avea dificultăți în a te apăsa eficient pe acestea. Asta va rezulta într-un contact minim, sau deloc, între zăpadă și zona cu ceară de sub picior, cauzând alunecarea în spate.

Dacă cumperi un set de schiuri care sunt prea moi, vei experimenta senzația opusă. Vei avea un grip puternic, dar alunecarea va fi extrem de dificilă. Motivul este că zona cu ceară de sub picior va fi presată prea tare și adânc în zăpadă.

Ca regulă generală, schiurile de fond clasic trebuie să fie cu aproximativ 20-30cm mai înalte decât tine. Dacă alegi una din modelele mai compacte, această regulă nu se aplică. Asta va fi specificat sub produsele specifice.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții