×
Meniu

Hochei pe role - Inline Hochei

Ce este hocheiul pe role și cum se joacă?

Hocheiul pe role, cunoscut și sub numele de hochei în linie sau hochei de stradă, este un sport cu ritm alert, derivat din hocheiul pe gheață, care se joacă pe suprafețe dure și netede. În acest sport, jucătorii folosesc role în linie pentru a se deplasa pe terenul de joc și bețe de hochei pentru mânuirea unei mingi din plastic dur sau a unui puc, având scopul de a marca în poarta adversarilor. Fiecare echipă este compusă din câte cinci jucători, inclusiv portarul și, deși este considerat un sport care include mult interacțiune fizică ridicată, parările exagerate, sunt strict interzise.

Echipament de hochei pe role și echipament esențial

Datorită faptului că hocheiul de stradă este un sport cu ritm rapid, poate apărea contact fizic între jucători care poate aduce la accidentări serioase. Din acest motiv, jucătorii de hochei pe role ar trebuie să poarte echipament de protecție care este mandatoriu în toate competițiile oficiale. Echipamentul de protecție include cască, mănuși de protecție, cască, set protecție umeri (hockey shoulder), protecție zona subabdominală (athletic cup) și nu în cele din urmă protecții tibie.

Rolele de hochei sunt rigide, ușoare și foarte asemănătoare cu patinele de hochei pe gheață. Acestea au roți mici, oferind jucătorilor o accelerare rapidă și posibilitatea de a efectua viraje rapide.

Jucătorii folosesc și un băț din lemn sau dintr-un alt mixt de materiale rezistente numit și stick. Dimensiunile stick-ului variază de la un jucător la altul, în funcție de mărimea lor. Acesta nu trebuie să fie mai lat de 5 cm și nici să depășească 500g.

Unde se joacă hochei-ul cu role?

Inventat în Anglia, hocheiul profesional în linie se joacă pe un teren în formă dreptunghiulară, suprafața fiind de obicei fie din lemn, fie din ciment. Suprafața de joc este înconjurată de separatoare concepute pentru a separa spectatorii de jucători și pentru a menține pucul sau mingea în joc.

Cu toate acestea, orice suprafață uscată poate fi folosită pentru a juca hochei pe role. Te poți aduna oricând cu prietenii, pentru a-ți exersa abilitățile de skating și a încerca acest sport grozav, înainte de a te alătura unui club oficial. Hocheiul pe role este o activitate super distractivă care necesită doar două persoane și un singur scop pentru a stăpâni tehnicile de pase și dr tragere la poartă.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții