Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Inline Role & Role Incepatori

Important de știut

Role Inline recreaționale - pentru fitness sau oraș

Rolele inline din această categorie sunt role recreaționale pentru adulți și tineri - ideale pentru fitness sau pentru oraș. Acestea sunt recunoscute pentru confortul și suportul oferit. Rolele de fitness pot fi folosite pe distanțe scurte sau medii. Sunt foarte bune, totodată, ca o alternativă pentru alergat, deoarece poți să îți dezvolți metabolismul și tonusul muscular prin mișcări lejere ce nu au așa impact mare asupra articulațiilor.

Specificații ale rolelor inline

Pe rolele inline, roțile sunt montate în linie, sub gheată și nu în perechi de câte două așa cum găsim rolele quad. Majoritatea rolelor de fitness au roți destul de mari, de duritate medie, ceea ce face posibilă o creștere în viteză și în același timp o menținere a aderenței. Pentru fitness, recomandăm folosirea roților de 90-100mm sau chiar și de 110mm. Dacă folosiți rolele în oraș, vă recomandăm roți mai mici, de 80-84mm. Această dimensiune ușurează opririle și virajele atunci când sunteți în oraș. Gheata patinelor este înaltă, pentru a proteja glezna, ceea ce este foarte important pentru începătorii ce au nevoie de extra stabilitate.

Timp de mulți ani, rolele au fost cele mai populare tipuri de patine, iar datorită cererii ridicate, o gamă largă de echipamente pentru role au apărut pe piață.

Patinajul pe role, sau patinajul inline este similar cu patinajul pe gheață prin stil și tehnica folosită. Datorită acestei similarități, unele persoane preferă rolele de inline mai mult decât rolele clasice. De exemplu, poți juca hochei pe patine de gheață precum și pe role inline.

Role pentru diferite tipuri de patinaj

Există diferite tipuri de role - fiecare concepute pentru diferite sporturi pe role. Dacă nu ești în căutare de role pentru fitness, dar cauți o pereche pentru un sport anume, atunci poți să vizualizezi celelalte categorii ce le avem: Agresive, Viteză, Hochei, Nordic or Freestyle.

Povestea din spatele rolelor inline

În anii 80' Rocess și Rollerblade au create rolele inline ce le vedem acum. Dar de fapt primele role inline pot fi regăsite în secolul 18 în Londra, unde John Joseph Merlin le-a folosit ca mijloc de publicitate pentru deschiderea muzeului acestuia. Rolele aveau roțile în linie precum rolele din zilele noastre, dar acestea nu aveau frâne și nu puteai efectua viraje cu ele, ceea ce a rezultat o căzătură a lui John direct în peretele cu oglinzi.

În anul 1819, primele role inline au fost patentate. Cu toate acestea, precum rolele lui Merlin, aceste role inline nu aveau frâne și nu puteau să imite mișcările de pe patinele de gheață. Au fost multiple încercări pentru a îmbunătăți rolele inline, dar atunci când rolele quad au apărut în 1860, rolele inline au rămas în urmă. Rolele inline au rămas în umbra rolelor quad până în 1980 atunci când rolele inline cele din zilele noastre au fost dezvoltate și introduse pe piață cu mare succes.

Roces a fost primul brand ce a produs în masă role inline, dar prin eforturile lor de marketing, Rollerblade a fost compania ce a câștigat popularitate și “teren”.

Pentru sugestii referitoare la modelul ideal, aruncă o privire la ghidul nostru de Achiziționare role inline.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții