×
Meniu

Rulmenți pentru Inline Skating

  Filtru
Brand-uri
Precizie Rulmenți
Tip Rulmenți
Lubrifiant

Important de știut

Ce sunt rulmenții pentru inline skating?

Rulmenții pentru role sau rulmenții tip roller blade sunt mici piese cilindrice care se încadrează între ax și miezul roții. Fiecare roată este echipată cu doi rulmenți și un distanțier între ele. Rulmenții sunt compuși dintr-un inel exterior mare și un inel interior mai mic. Acestea conțin mici din oțel între ele. Acestea au rolul de a permite rularea optimă a roților. Huse numite „scuturi” (shields), protejează rulmenții împotriva impurităților.

Alegerea noilor rulmenți pentru inline skating

Pentru toate tipurile de role în linie, roțile necesită câte doi rulmenți. Rulmenții pentru rolele roller blade se potrivesc roților standard, deci nu trebuie să îți faci griji cu privire la dimensiunea acestora. Calitatea rulmenților depinde de o serie de factori: material, precizie (ABEC), lubrifiere și sigilare sau deschidere (cu sau fără scuturi).

Dacă te dai în principal în spațiile deschise, rulmenții sigilați lubrifiați cu vaselină sunt cea mai bună opțiune. Riderii de interior pot folosi rulmenți deschiși care se rotesc rapid și sunt ușor de curățat. Patinatorii de viteză și distanțe lungi ar putea fi interesați de rulmenții de înaltă precizie lubrifiați cu ulei. Aceștia se rotesc rapid și sunt ușor de curățat, dar impuritățile contribuie la deteriorarea mai rapidă a acestora.

Când să înlocuiesc rulmenții pentru inline skating?

În medie, rulmenții pentru roller blade rezistă între douăsprezece și optsprezece luni. Materialul, calitatea și îngrijirea adecvată a echipamentelor tale, este cel mai important factor care determină cât timp vor rezista rulmenții rolelor tale. Ca idee, dacă roțile tale încă scot zgomote chiar și după curățare sau dacă sunt ruginiți, este timpul să ii înlocuiești. Nu uita că rulmenții trebuie să fie întotdeauna silențioși și să se rotească liber.

Vrei să afli mai multe despre rulmenți? Citește ghidul nostru complet de cumpărare a rulmenților.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții