×
Meniu

Schiuri Tură

  Filtru
Brand-uri
Lungime
Lățime mijloc
Legături
Sex

Ce sunt schiurile alpine de tură?

Schiurile de tură sau schiurile de backcountry combină stiluri precum alpin, fond, telemark, randonnee și backcountry. Ele oferă tot ce este mai bun din toate sporturile așa că este posibil să ai nevoie doar de o pereche de schiuri pentru a/ți acoperi nevoile. Schiurile de tură sunt potrivite pentru schiorii mai avansați care au deja o cunoaștere mai bună a naturii imprevizibile de backcountry.

Schiul de tură înseamnă să te dai atât în sus, cât și în jos pe munte, fără a fi nevoie să dai jos schiurile. Călcâiul liber și baza largă a schiurilor de tură îți permit să explorezi zăpada pudră. Dacă dorești să schiezi pe pârtie, schiurile alpine de tură pot fi folosite cu ușurință și pe pârtiile îngrijite ale stațiunilor de schi.

Cum să alegi schiurile de tură?

Ca regulă generală, schiurile de tură ar trebui să fie ușoare (în jur de 1100 g până la 1800 g), în timp ce lungimea ar trebui să fie de plus-minus 5-10 cm din înălțimea ta. Schiurile mai grele sunt mai potrivite pentru coborâre, oferind mai multă stabilitate și viteză, dar vor necesita un efort mai mare în timpul urcării. Schiurile mai ușoare, dimpotrivă, sunt mai bune pentru schiul de tură mai orientat spre urcare. Lățimea din mijloc depinde în funcție de preferința și este de obicei între 82-105 mm la schiurile de backcountry.

Ce echipament de schi de tură ar trebui să iau?

Pentru schiul alpin de tură, vei avea nevoie de echipament special care să te ajute să urci și să cobori muntele. Echipamentul potrivit te va asigura că poți profita la maximum de aventurile din natură.

Una dintre cele mai importante părți ale echipamentului de tură sunt legăturile. Poți să mergi cu schiurile pe tine, datorită legăturilor speciale de tură. Îți vor permite să mergi și să ridici călcâiul în timp ce degetul este încă fixat de schi. Poți găsi legături de tură în Selecția de legături de schiuri.

Alegerea clăparilor de schi potrivite este, de asemenea, de mare importanță. Deoarece trebuie să poți ridica călcâiul pentru a face mișcări înainte, clăparii foarte flexibili și relativ ușori reprezintă un avantaj. Gama noastră de Clăpari de Schi Alpin include câțiva clăpari de turism specializați, potriviți de asemenea și pentru schiul backcountry.

Alte părți necesare ale echipamentului de tură sunt pieile și bețele de schi. Pieile te vor împiedica să alunecați înapoi atunci când urci și sunt montate pe baza schiurilor. Pieile bune de alpinism oferă o combinație echilibrată de tracțiune și alunecare și se fixează bine pe schiuri. În ceea ce privește bețele de schi, recomandăm folosirea bețelor de schi reglabile pentru tură. Apoi ai opțiunea unui băț lung pentru urcare, și unul mai scurt pentru coborâre, sau două lungimi diferite pentru traversarea muntelui.

Deoarece te deplasezi în natura neamenajată, vei avea nevoie și de echipamente de siguranță, cum ar fi o cască de schi și echipament de avalanșă. Vezi selecția noastră de Echipamente de Protecție Pentru Schi și mergi cu ușurință pe munte.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții