Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Freeskating

Ce este freeskating-ul și cine îl poate practica?

Freeskating-ul, cunoscut și sub numele de skating freestyle în linie sau urban, este un stil de patinaj plasat între skating-ul de tip fitness și cel agresiv. Acest stil specific, este adesea practicat în orașe și medii urbane. Rolele sunt dotate cu ghete dure pentru a rezista la impacturi și șosete interioare înalte pentru o susținere și manevrabilitate îmbunătățite. Rolele freestyle sunt preferate atât de practicanții avansați cât și de începători.

Stiluri de freeskating: Urban și Slalom

Aceste tipuri de role sunt unele dintre cele mai versatile role în linie pe care le poți avea. Beneficiază de aceeași mobilitate și viteză ca a rolelor clasice de recreație și pot fi folosite atât pentru stilurile de skating tip urban cât și slalom.

URBAN SKATING

În cazul acestui stil de skating, practicanții de freestyle pot folosi role freeskate fie pentru a da ture dintr-un loc în altul, fie pentru a efectua trick-uri agresive în stilul aggressive skating. Practicanții de urban skating, preferă adesea roțile de dimensiuni cuprinse între 90 și 110mm, deoarece oferă mai mult control pe suprafețele denivelate întâlnite prin orașe.

SLALOM SKATING

Slalom skating este un stil foarte tehnic, în care practicanții efectuează viraje strânse și trick-uri printre conurile tip obstacol, aflate pe suprafețe netede. La diferite competiții și în timpul sesiunilor de skating, practicanții avansați de slalom, efectuează și mișcări de dans printre obstacole. Pentru acest stil de skating, patinatorii folosesc roți de 76, 80 sau 84mm. Acestea facilitează cea mai bună manevrabilitate necesară pentru a efectuarea trick-urilor.

Este freeskating-ul potrivit pentru tine?

Daca dorești să încerci freeskating și să înveți să te descurci în mediul urban, depinde foarte mult de locația ta. Deși rolele menite pentru această disciplină sunt extrem de versatile, acest stil de skating este optim pentru skaterii care trăiesc în orașe cu drumuri plate. Zonele de suburbie sau parcările mari sunt, de asemenea, medii minunate pentru freeskating.

Dacă practici fitness skating și preferi plimbările lungi în mediul rural, rolele freestyle îți pot oferi în o experiență extraordinară. Mai ales dacă ești în căutarea unei perechi cu transfer de putere ridicat și nivel de viteză ridicat.

Vrei să afli mai multe despre rolele în linie? Aruncă o privire la ghidul nostru de cumpărare: Ce tip de patine ar trebui să aleg?

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții