×
Meniu

Role Freeskate

  Filtru
Culori
Brand-uri
Mărime Încălțăminte
Diametru Roți
Nivel abilități

Ce sunt rolele freeskate?

Rolele freeskate, numite și role freestyle sau role urban în linie, sunt role versatile în linie, folosite în mod obișnuit în mediile urbane. Acestea sunt construite pentru a avea o susținere și durabilitate mai rigide decât rolele obișnuite de fitness. Prin urmare, acestea dispun de o gheată cu căptușeala înaltă și carcasă dură. Aceste role au cadre scurte, oferind patinatorilor un suport optim al gleznei și manevrabilitate maximă pentru a efectua viraje restrânse.

Rolele Freeskate sunt echipate cu cadre ușoare, dar rezistente, din aluminiu și pot fi găsite în setup-uri cu trei sau patru roți. Rolele freestyle în linie se găsesc cu roți mici sau mari, în funcție de tipul de mediu în care te dai și de ceea ce vrei să faci cu ele.

Înainte de a-ți cumpăra o pereche de role freestyle, nu uita să verifici ghidurile de mărimi, deoarece fiecare brand își construiește ghetele (boots) în mod diferit.

Alegerea rolelor potrivite de freeskate

Din cele menționate, perechea potrivită de role pe care o alegi depinde de mediul în care intenționați să te dai și de stilul tău de riding. Stilurile de riding de freeskate pot fi împărțite în: slalom skating și urban skating.

Slalom skating este o disciplină care se practică de obicei pe suprafețe netede, cu scopul de vira printre conurile de tip obstacol și a efectua întoarceri și sărituri rapide. Dimensiunea caracteristică roților pentru slalom freeskating este de 80 - 84 mm, întrucât oferă o accelerare rapidă și mobilitate optimă.

Urban skating este un stil de riding potrivit celora care doresc să dea ture prin oraș și să atingă viteze mari. Pentru această disciplină specială, roțile mai mari, cu dimensiuni cuprinse între 90 - 125 mm, sunt cea mai bună alegere pentru rideri. Roțile mari oferă o manevrabilitate mai redusă, dar se învârt ușor pe majoritatea suprafețelor, făcând astfel posibilă trecerea peste pietricele și smocuri mici de iarbă.

Vrei să afli mai mute despre rolele freeskate? Consultă Ghidul nostru de cumpărare pentru role freeskate.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții