×
Meniu

Bețe Schi Fond

  Filtru
Brand-uri
Lungime

Tipuri de bețe schi fond - clasic, skate și backcountry

Bețele de schi fond (cunoscute și sub numele de bețe de cross-country schi) pot fi făcute din diferite tipuri de materiale. Bețele de schi pentru începători sunt cel mai adesea din aluminiu, în timp ce bețele de schi fond mai scumpe și conțin cantități diferite de carbon. Avantajul bețelor de cross country de carbon este că vor fi mai rigide și, prin urmare, vor oferi alunecării cu mai multă energie. În plus, bețele de schi din carbon sunt de obicei mai ușoare în greutate decât bețele din aluminiu.

Lungimea bețelor de schi fond poate varia, de asemenea, în funcție de scopul principal. Bețele pentru schiul de fond clasic sunt de obicei puțin mai scurte în comparație cu bețele pentru schi-ul de fond- skating. Bețele de schi pentru schiurile clasice ar trebui să fie cu aproximativ 30 cm mai mici decât înălțimea proprie, în timp ce ar trebui să fie cu aproximativ 15-20 cm mai mici pentru patinajul de fond.

Dacă ești un schior de backcountry, îți recomandăm să alegi o pereche de bețe de cross country cu coșuri largi. Motivul pentru aceasta este destul de simplu. Când explorezi piste neamenajate, dorești ca bețele tale de schi să fie gata să facă față zăpezii mai adânci și neîngrijite, în timp ce coșurile mici sunt mai potrivite pentru condiții îngrijite, așa cum știm din clasicul cross country.

Bețe de schi fond curbate pentru viteze mai mari

Un alt lucru pe care l-ai putea lua în considerare atunci când cumperi o pereche de bețe de schi este dacă dorești să fie drepte sau curbate. Bețele de schi curbe pentru cross country sunt un concept relativ nou și, conform testelor producătorului, au arătat că bețele de schi curbe oferă cu 20% mai multă putere de propulsie la fiecare apăsare.

Exel are modelul său curbat emblematic, X-Curve X-HMC 100. Acesta este un set de bețe de schi de vârf, dar Exel oferă și un set de bețe curbate pentru schiorul de zi cu zi, care ar putea fi la un buget bun. Dacă acesta este cazul tău, aruncă o privire la X-Curve X-70 Cross Country.

Merită să cumperi bețe de schi fond de ultimă generație?

După cum ați putea observa, bețele de schi fond variază foarte mult în preț. Avem bețe de schi pentru doar 100 Lei, dar în același timp, există bețe de schi care costă de 20 de ori mai mult.

Un lucru pozitiv la o pereche de bețe mai puțin scumpe este că sunt mai durabile. Aluminiu le face aproape imposibil de rupt. Dezavantajul este greutatea și lipsa de flexibilitate. Bețele de la 100 la 200 de Lei sunt perfecte pentru schiorii cu puțină sau experiență minimă.

Când prețul crește, crește și calitatea materialelor. Bețele de schi fond de ultimă generație sunt adesea din carbon, ceea ce îți oferă un transfer de putere mai bun decât cu bețele standard din aluminiu. Bețele de ultimă generație oferă ceea ce unii descriu ca o frumoasă acțiune de leagăn sau pendul. Unii îl descriu ca dezvoltând un gust pentru vinul scump - nu veți renunța la ele odată ce le încercați.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții