×
Meniu

Roller Derby Skating

Ce este derby-ul cu role?

Derby-ul cu role este un sport fizic distractiv, în care scopul este de a patina în jurul unui ring interior și a-ți depăși adversarii. Derby-ul cu role este cel mai popular sport în SUA, dar se joacă în întreaga lume și inventat de Leo Seltzer în anii 1930. Sportul este cunoscut pentru incluziunea sa, drep dovadă fiind și nr. ridicat de femei jucătoare. Majoritatea jocurilor de derby cu role se joacă pe piste plate și ovale și nu în pantă (înclinate).

Jucătorii de derby cu role poartă ghete cu patru roți care se aseamănă cu clasicele patine cu rotile (quad). Atunci când concurează, aceștia își aleg propriul nume, ca un alter-ego, pentru a se implica întru-totul în joc. Aceștia sunt de asemenea cunoscuți pentru că adaugă fler uniformei lor, purtând adesea un machiaj vibrant, vopsea de față și ciorapi plasă.

Derby-ul cu role este cunoscut ca find o activitate de nivel fizic ridicat, iar purtarea echipamentului de protecție este 100% o necesitate. În ciuda nivelului fizic ridicat, există și ligi de juniori pentru jucătorii mai tineri.

Cum funcționează derby-ul cu role?

Derby-ul cu role este un sport rapid și cu full-contact, care se joacă între două echipe formate din 5 jucători. Super entertainment atât pentru participanți, cât și pentru spectatori. Un joc de derby cu role este denumit meci. Fiecare rundă este alcătuită din două perioade de 30 de minute în care jucătorii participă la intervale de două minute, denumite „blocaje” (jams).

Ambele echipe aleg un jammer, care poate fi recunoscut după steaua de pe cască. Restul membrilor echipei sunt numiți blockers și responsabilitatea lor este să oprească jammer'ul să se deplaseze în jurul pistei. Scopul jammer'ului este de depăși fiecare dintre blockers-ii echipelor adverse și, prin urmare, de a înscrie puncte.

Cum să începi să joci derby cu role?

Poți începe derby-ul cu role cu o pereche de patine cu rotile obișnuite, dar este totuși recomandat să alegi niște Patine Derby. Următorul pas este să găsești un club local de derby cu role și de a te alătura acestuia! Deoarece este un sport cu o interacțiune fizică ridicată, e important sa îți iei genunchiere, cotiere, cască, apărătoare de gură și niște pantaloni de protecție.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții