Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Roller Derby Skating

Ce este derby-ul cu role?

Derby-ul cu role este un sport fizic distractiv, în care scopul este de a patina în jurul unui ring interior și a-ți depăși adversarii. Derby-ul cu role este cel mai popular sport în SUA, dar se joacă în întreaga lume și inventat de Leo Seltzer în anii 1930. Sportul este cunoscut pentru incluziunea sa, drep dovadă fiind și nr. ridicat de femei jucătoare. Majoritatea jocurilor de derby cu role se joacă pe piste plate și ovale și nu în pantă (înclinate).

Jucătorii de derby cu role poartă ghete cu patru roți care se aseamănă cu clasicele patine cu rotile (quad). Atunci când concurează, aceștia își aleg propriul nume, ca un alter-ego, pentru a se implica întru-totul în joc. Aceștia sunt de asemenea cunoscuți pentru că adaugă fler uniformei lor, purtând adesea un machiaj vibrant, vopsea de față și ciorapi plasă.

Derby-ul cu role este cunoscut ca find o activitate de nivel fizic ridicat, iar purtarea echipamentului de protecție este 100% o necesitate. În ciuda nivelului fizic ridicat, există și ligi de juniori pentru jucătorii mai tineri.

Ce sunt patinele cu role derby?

Patinele cu role derby sunt concepute pentru a îți oferi o experiență de patinaj agilă atunci când participați la un atac (bout) într-un joc rollerderby. Patinele cu role derby sunt cunoscute pentru ghetele joase, și o lungime mai scurte dintre roți, facilitând astfel mișcare și flexibilitate optime. Acestea sunt dotate și cu o căptușeală interioară pentru a asigura o potrivire confortabilă și a oferi protecție împotriva posibilelor impacturi puternice.

Patinele cu role Derby pot fi confecționate din piele, piele artificială (vegan-friendly) sau nylon, oferind jucătorilor o gheată rezistentă și calitativă.

Cum ar trebui să-mi vină patinele cu role Derby?

Este important ca patinele cu role derby să ți se potrivească fix, fără a-ți strânge exagerat picioarele, până la stagiul de disconfort. În funcție de model, unele ghete pot fi modelate termic pentru a se potrivi perfect pe picior, însa, nu uita să ai in vedere instrucțiunile și specificațiile modelului respectiv înainte de a încerca această procedură.

Deci, ce dimensiuni trebuie să aibă patinele cu role derby? Trebuie să ai în vedere ca brandurile își construiesc modele in moduri diferite, așa că mărimile acestora nu pot fi generalizate. Prin urmare, este important să consulți ghidul de mărimi al fiecărui model individual pentru a te asigura că îți alegi mărimea potrivită.

Dacă dorești să afli mai multe despre patinele și roțile pentru derby, aruncă o privire peste ghidul nostru despre Cum să îți alegi patinele cu role Derby.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții