×
Meniu

Schiuri de Fond

Alege echipamentul corect pentru schi fond

Schiurile de fond (cunoscute și ca Nordic skis) sunt folosite pentru cel mai vechi sport pe schiuri - un sport pentru toate vârstele. Schiurile de fond sunt perfecte pentru antrenament, ajută la tonifierea grupelor mari de mușchi și îmbunătățește balansul și coordonarea.

Lungimea schiurilor de fond trebuie să fie aproximativ 20cm mai mare decât înălțimea voastră. Pentru a afla înălțimea ideală, trebuie să te decizi cum vei folosi schiurile.

3 tipuri de schiuri de fond

Există 3 tipuri principare de schiuri de fond (cross country), cu diferite caracteristici. Am separat aceste tipuri în schiuri clasic, skating și backcountry.

Schiuri de fond clasic

Având un design îngust și ușor, aceste schiuri sunt perfecte pentru schiori cărora le place viteza și distanțele lungi pe trasee amenajate. Din moment ce acestea sunt mai înguste, un balans destul de bun este recomandat și odată cu acesta și ceva experiență. Schiurile acestea sunt numai bune pentru competiții.

Schiuri de fond tip skating

Aceste schiuri sunt mai scurte și mai rigide decât celelalte 2 modele. Numele în sine indică faptul că aceste schiuri sunt mai specifice când vine vorba de mișcările folosite, acestea fiind miscări de împingere în lateral. De aceea, aceste schiuri sunt mai dinamice și necesită o tehnică anume.

Schiuri de fond tip backcountry

Aceste schiuri sunt mai grele și mai late în comparație cu celelalte 2 modele, deoarece sunt confecționate pentru schiorii ce preferă distanțele mai lungi în zăpadă afânată și nu pe o potecă. Design-ul schiurilor le face ideale pentru excursii în sus pe munte dar și la vale. Schiurile de fond tip backcountry sunt pentru schiorii intermediari sper avansați ce se descurcă pe munte.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții