Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Patine

Important de știut

Patine pentru toate disciplinele în materie de patinaj

Avem diferite tipuri de patine precum, patine artistice, patine de gheață pentru copii, recreaționale și patine de hochei. Puteți găsi aceste sortimente în categoriile specifice fiecărui tip de patine, unde puteți citi mai multe detalii despre acestea.

Patinaj în aer liber sau în patinoar închis

Patinele de calitate sunt o investiție foarte bună deoarece pot fi folosite pentru diferite sporturi, și dacă îngrijiți patinele așa cum trebuie, le puteți avea pentru mulți ani la rând. Puteți folosi patinele în aer liber pe lacuri sau patinoare deschise, sau pe un patinoar închis în cazul în care e prea cald afară.

De știut despre patine - lama și ghetele

Patinele nu au sistem de frânare, așadar lama este folosită pentru a patina dar și pentru a frâna. Dacă lama este foarte ascuțită, vei putea patina mai rapid și frâna mai agresiv. Majoritatea lamelor sunt din oțel. Pentru a menține proprietățile lamei, este important ca aceasta să fie ascuțită des și așa cum se cuvine. Dacă lama nu este ascuțită corespunzător și îndeajuns de des, calitatea patinelor va scădea în timp.

În trecut, lamele erau doar legate de o pereche de ghete normale pentru a crea o pereche de patine, dar în prezent gheata patinei a devenit un element important a unei patine de calitate. Ghetele sunt disponibile cu mai mult sau mai puțin sprijin pentru gleznă. Precum rolele, mai mult suport înseamnă mai puțină flexibilitate și vice versa. Puteți găsi patine cu căptușeală extra rezistentă la apă ce ține piciorul cald și uscat.

Istoria patinelor de gheață

Patinajul pe gheață este o invenție veche. Se spune că patinele de gheață au fost inventate în Finlanda de către persoanele ce trebuiau să parcurgă distanțe lungi pe gheață. Pe atunci, patinele erau doar oase de animale ascuțite și amplasate sub talpă. De atunci, patinele au evoluat, dar ideea și stilul de patinaj au rămas neschimbate.

Acest sport, patinajul pe gheață, s-a răspândit în Europa printre elitele societății, dar a fost mereu o activitate populară printre toate clasele sociale. Atunci când venea iarna, iar lacurile înghețau, tinerii și bătrânii, bogații și săracii se întâlneau pe lacuri să patineze. În 1572, patinele cu lamă de fier au fost inventate - și odată cu acestea a apărut o nouă generație de patine.

Patinele sunt predecesorul rolelor, ceea ce este foarte clar atunci când vă uitați la designul amândurora și la activitățile / sporturile pentru care sunt folosite.

SkatePro oferă serviciul de ascuțit patine la un preț rezonabil.

Vezi ghidul nostru pentru achiziționarea patinelor unde puteți găsi sfaturi despre cum să alegeți mărimea și modelul corect.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții