×
Meniu

Axe Longboard

  Filtru
Brand-uri
Lățime Axă
Lățime Hanger
Tip Axă
Hanger Grad

De ce axe am nevoie?

Axele sunt o parte esențială a setup-ului oricărui longboard. Axele sunt piesele în formă de T, care conectează roțile la deck și permit skaterilor să facă întoarceri. Alegerea axelor potrivite depinde de ce tip de longboarding dorești să practici.

Stilul de longboarding va determina dacă ai nevoie de axe tip top mount sau de un montaj tip drop-through. Axele de tip top mount, sunt montate pe partea inferioară a deck-ului. Dacă deții un deck drop-through cu găuri la ambele capete, tot ce trebuie să faci este să demontezi axele, să pui baseplate-ul și kingpin-ul prin partea superioară a deckului, atașându-le mai apoi cu hanger-ul din partea inferioară.


Axele de tip top mount oferă o manevrabilitate excelentă și un riding receptiv, în timp ce axele tip drop-through vor oferi mai multă stabilitate și avansare ușoară.

Ce dimensiune trebuie să aibă axele de Longboard?

Lățimea hanger-ului unui longboard este de obicei între 150 mm și 180 mm. În general, axele trebuie să aibă o lungime cât mai aproiată de lățimea deck-ului, însă acestea pot fi și mai late sau mai înguste. Axele mai late îți vor oferi mai multă stabilitate, dar mai greu de virat și riști să erodezi marginile plăcii (wheel bites). Cele mai înguste nu vor fi la fel de stabile, dar vor fi mai ușor virat.

Unghiul ideal al axelor pentru diferitele tipuri de longboarding.

Alegerea unghiului ideal al axelor longboard-ului tău, are mare impact asupra executării virajelor. Prin unghiul longboard-ului, ne referim la unghiul kingpin-ului față de baseplate. Acestea variază de obicei între 35° și 55°. În general, cu cât unghiul este mai mare, cu atât veți obține mai manevrabilitate și viraje mai bune. Un unghi mai mare de aproximativ 50° este cel mai comun și este ideal pentru riderii de carving, crusing și pentru începători. Un unghi mai mic, este mai potrivit pentru riderii experimentați și competitivi cărora le place să atingă viteze maxime downhill.

Ai nevoie de axe pentru alte tipuri de plăci? Aruncă o privire peste selecția noastră de Axe skateboard și Axe Cruiser.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții