×
Meniu

BMX

Important de știut

Ai nevoie de o bicicletă - încearcă un BMX

BMX este o disciplină de ciclism, ce este inspirată din motocross și care a avut diverse evoluții de la crearea sa și până acum. Cu toate acestea, trăsăturile caracteristice au rămas la fel, cum ar fi cadrul gros din aluminiu sau oțel și cauciucurile late.

Toate tipurile de biciclete în magazinul nostru de BMX

Toate materialele și mărimile bicicletelor BMX depind de disciplina specifică pentru a cere acestea vor fi folosite. Există 2 tipuri de discipline pentru BMX: BMX Racing și Freestyle BMX. Pe lângă acestea o gamă largă de mini BMX au apărut pe piață. Modelele Mini și freestyle sunt menite pentru trick-uri în skatepark sau pe stradă nu pentru concurs. Bicicleta BMX convențională a existat de mai mulți ani, dar modelul Mini este un model relativ nou de BMX. Acesta are ca țintă copiii dar și adulții.

Biciclete BMX pentru Race sau Freestyle

BMX racing (cursă de BMX) este o disciplină ce ia parte pe traseele de curse, inspirate de motocross. Este un sport individual și foarte competitiv. Totuși, BMX țintește spre toate vârstele, astfel devenind un sport de familie foarte popular.

Modelel de concurs le puteți găsi cu un cadru de aluminiu și roți de 20".

Bicicletele BMX pentru freestyle sunt concepute pentru diferite discipline, precum Stradă, Trails sau Flatland. Tipul și calitatea fierului folosit pentru cadrul acestor biciclete variază. Multe biciclete BMX au cadrul din Chromoly combinat cu oțel hi-ten. Deși Chromoly nu este la fel de ușor precum aluminiu, acesta este extrem de tare și rezistent, și în general un material foarte bun pentru cadrele de BMX. Dimensiunea roții variază de la 16" la 20". Roțile de 16" și 18" sunt în mare parte pentru un BMX de copii, pe când roțile de 20" sunt cele mai populare și mai des folosite de rideri.

Evoluția bicicletelor BMX

Istoria BMX-ului a luat naștere în California la începutul anilor 70’. În 1971, a fost lansat filmul “On any Sunday”, un documentar despre sportul pe motoare. Filmul a fost un mare succes, iar mulți oameni au considerat aceasta ca fiind începutul mișcării BMX. Inspirați de documentar și de motocross în general, copiii au început să se dea pe bicicletă pe traseele de dirt, iar în mijlocul anilor 70’, aceasta a dus la construirea primei biciclete BMX - tare, rezistentă și concepută pentru off-road. În aceeași vreme, Freestyle BMX a apărut, o disciplină unde trick-urile și tehnica sunt mai importante decât viteza. De atunci, American Bicycle Association (Asociația Americană a Bicicletelor) a fost fondată, iar în 1982 primele campionate mondiale de BMX.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții