×
Meniu

Stand up paddle & SUP echipament

Fii gata pentru aventura ta SUP

Stand up paddleboarding-ul, adesea numit SUP, este unul dintre sporturile nautice cu cea mai rapidă creștere. Frumusețea paddle boarding-ului este că este relativ ușor de învățat și ești liber să faci ce vrei cu el - este atât un sport, cât și o activitate socială și o modalitate de explorare a naturii.

Poți lua parte la competiții de paddle boarding, excursii sau pur și simplu să începi ușor cu o placă all-around. Paddle boarding-ul este ideal pe ape calme, așa că poți face stand-up paddle pe oceane, lacuri, râuri și golfuri. Alternativ, dacă preferați să te dai pe valuri, poți opta pentru un SUP conceput pentru surfing. Deși paddle boarding-ul este considerat un sport nautic mai ușor de învățat, există o mulțime de cluburi care te pot ghida cu privire la elementele de bază și tehnicile corecte pe car ele implică.

Avantajul de a avea propriul echipament de paddle board este că poți alege stilul și designul plăcii tale după bunul plac. De asemenea, dacă vremea este bună, poți ieși direct pe apă, fără să îți faci griji cu privire la închirierea echipamentului.


Cum să mă pregătesc pentru Paddle Boarding?

Majoritatea începătorilor încep cu o placă de paddle gonflabilă în locul uneia solide. Avantajele unui sup gonflabil sunt greutatea scăzută, fiind în același timp și rigidă și ușor de transportat.

Împreună cu placa, mai sunt câteva piese de echipament de care ai nevoie înainte de a-ți începe aventura. În primul rând, va trebui să îți procuri o vâslă, deoarece nu vei putea face prea multe fără vâslă. Un alt element esențial este leash-ul - acesta te va asigura că nu te vei despărți de placă. Dacă vrei să optezi pentru o placă gonflabilă, vei avea nevoie și de o pompă.

Obținerea unor protecții cum ar fi o cască, sau o vestă de salvare, este adesea o cerință primordială dacă vrei să vâslești în anumite ape, și merită, de asemenea, să iei în considerare și un costum de neopren, dacă vâslești în ape mai reci.

Dacă dorești să afli mai multe despre stand up paddle boarding, poți consulta ghidul și videoclipul nostru despre Cumpărarea unei plăci de SUP.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții