×
Meniu

Axe Surfskate

Cum funcționează axele surfskate-urilor?

Axele pentru surfskate sunt, fără îndoială, cele mai importante elemente care creează acel sentiment de surf când te plimbi cu surfskate-ul. Acestea permit efectuarea virajelor scurte și rapide, oferindu-ți astfel o senzație diferită în comparație cu axele de skateboard și/sau longboard.

Majoritatea virajelor se fac cu ajutorul axei din față. Axele frontale pentru surfskate-uri au un design unic care conține fie o placă pivotantă și o garnitură (bushing), fie un sistem special de garnituri. În funcție de design, unele axe sunt ideale pentru antrenamentul de surf, în timp ce altele sunt mai bune pentru a face carve-uri distractive pe trotuar.

Surfskatingul este un sport relativ nou și fiecare brand din domeniu inoveaz în mod constant noi sisteme de axe cu scopul de a oferi cea mai autentică senzație de surf pe trotuar.

Cât de tare trebuie strânse axele?

Depinde de preferințele tale, însă sesiunile de riding pot fi influențate de nivelul de strângere al axelor. Dacă acestea sunt strânse, vei avea o senzație mai solidă și mai stabilă de riding. Dacă ești nou în surfskating, atunci este recomandat să începi cu axe mai strânse și să le slăbești în timp. Axele mai lejere te vor ajuta să ai cun riding mai agil și mai receptiv, dar și un pump mai ușor. Strângerea sau slăbirea truck-urilor este relativ simplă și se poate face cu majoritatea uneltelor de skate sau cu o cheie Allen clasică.

Ești în căutare unei experience de skating mai tradiționale? Vezi aici gama noastră de Skateboard-uri și Longboard-uri.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții