×
Meniu

Îmbrăcaminte pentru Ski Cross Country

De ce îmbrăcăminte de schi fond aveți nevoie?

Schiatul fond este în multe privințe echivalent cu alergarea. Hainele trebuie să fie ușoare și să vă ofere o mișcare optimă a picioarelor. Dar marea întrebare este ce să purtați atunci când îmbrăcămintea de schi trebuie avută, de asemenea, să vă țină de cald și să prevină umezeală în acele zile reci ?

O jachetă obișnuită de schi și pantaloni izolați îți vor supraîncălzi corpul, iar o jachetă ușoară și colanți de alergare te vor lăsa într-o zi rece să „îngheați la moarte”. Răspunsul la această întrebare este în straturi.

Straturile necesare de îmbrăcăminte pentru schi fond?

Purtarea mai multor straturi de îmbrăcăminte de schi îți va oferi posibilitatea de a scoate straturi în funcție de cât de cald îți este. De exemplu, un strat de lenjerie de schi sub un strat de lână sub o vestă și sub o jachetă. Multe straturi subțiri îți oferă, de asemenea, mai multe buzunare de aer între haine care păstrează căldura.

Atunci când alegi îmbrăcăminte de schi pentru schi fond, îți recomandăm să alegi îmbrăcăminte din fibre sintetice, deoarece transportă transpirația departe de piele. Nu uita să adaugi un strat exterior când te oprești pentru pauze mai lungi, astfel încât să nu te răcești.

Stratul de bază: Este stratul de îmbrăcăminte de schi pe care îl veți purta pe pielea ta și este responsabil pentru menținerea caldă și uscată a corpului. Stratul de bază este format din lenjerie de schi și ar trebui să fie realizată dintr-un material care transportă transpirația departe de pielea ta. Îți recomandăm să alegi lenjeria intimă din țesătură sintetică, lână merino sau mătase.

Stratul mediu: Acest strat este folosit nu numai pentru a te menține cald, ci și pentru a-ți regla temperatura. Reține că vremea de pe pârtie variază foarte mult și te poți găsi prinși de vreme rea la temperaturi foarte reci, dar și pe vreme însorită și frumoasă. Îți recomandăm un strat mediu fie din poliester, fie din lână.

Stratul exterior: Este format dintr-o jachetă de schi / coajă moale și pantaloni. Mulți schiori preferă să poarte și o vestă dedesubt. Funcția lor principală este de a acționa ca o cochilie și de a te menține uscat și cald. Straturile exterioare bune sunt atât rezistență la apă, cât și vânt, dar, în același timp, permit evaporarea umezelii prin țesătură, astfel încât să vă mențineți cald.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții