×
Meniu

Bețe pentru schi pe role

  Filtru
Culori
Brand-uri
Lungime
Diametru Vârf

Alege-ți bețele pentru schiul pe role

Bețele potrivite au un rol foarte important in experiența ta cu schiul pe role. Nu numai că acestea te ajută să te propulsezi înainte, dar sunt și un instrument important de echilibru și control. Principalii factori de luat în considerare sunt materialul și lungimea bețelor, deoarece acestea ar trebui să se potrivească atât stilului de schi practicat, cât și înălțimii tale.

Lungimea bețelor pentru schiul cu role

Lungimea bețelor depinde de stilul de schi pe care îl practici: clasic sau pe role. Bețele pentru schiul clasic ar trebui să fie cu aproximativ 30 cm mai mici decât înălțimea totală. Aceea este dimensiunea optimă pentru mișcările de înaintare. Bețele pentru schiul pe role ar trebui să fie cu aproximativ 20 cm mai mici decât înălțimea totală. Se recomandă să fie puțin mai lungi decât cele clasice, deoarece mișcările laterale au nevoie de mai mult spațiu de mișcare.

Materiale pentru bețele pentru schiul pe role

Bețele sunt de obicei confecționate din carbon, fibră de sticlă sau o combinație între celor două. Fiecare material prezintă avantaje și dezavantaje. Bețele din 100% carbon sunt rigide, ușoare și oferă cel mai bun transfer de putere de la mâner până la capătul acestora. Acestea sunt potrivite pentru schiorii pe role și cei de viteză, cu experiență. Bețele care au o combinație de 50% carbon, 50% fibră de sticlă sunt mai flexibile, mai grele și, prin urmare, nu se rup la fel de ușor ca cele făcute exclusiv din carbon. Acest lucru este, în general, mai ergonomic și este o alegere populară pentru schiul pe role de agrement.


Alte caracteristici care trebuie avute în vedere includ curele și mânere pentru bețele de schi (în general din plută) și înlocuitori pentru vârfurile acestora, care pot fi de diferite dimensiuni. Pentru a vedea mai multe echipamente pentru bețele de schi cu role, poți vizita Ski Mânere bețe schi sau Sfaturi pentru bețe schi pe role & schi de fond.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții