×
Meniu

Jante BMX

  Filtru
Brand-uri
Diametru roată

Important de știut

Ce sunt jantele pentru BMX Freestyle?

Jantele pentru BMX sunt cadrele metalice care se găsesc pe partea exterioară a roții, practic suporturile cauciucurilor. Acestea sunt conectate la butuc (în centru) prin spițe. Jantele sunt confecționate din aluminiu, oțel sau chiar materiale premium, cum ar fi fibra de carbon.

Ce dimensiune trebuie să aibă jantele de BMX?

Dimensiunea cea mai întâlnită a jantelor BMX este de 20 de inci. Acesta este diametrul găsit pe modelele BMX standard și pro și este potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii mai mari. Dimensiunile mai mici de 18, 16 și 14 inci, sunt disponibile pentru cicliști mai mici. Aruncă o potrivire peste Tabelul de mărimi pentru BMX Freestyle pentru a vedea dimensiunea roații/jantei recomandate, în funcție de vârstă și de înălțimea rider-ului.

Lățimea jantei BMX poate varia, dar în general intervalul rămâne între 30 - 36 mm. Dimensiunea cea mai întâlnită este de 32 mm, dar unii rideri preferă să fie mai îngustă pentru a reduce greutatea sau mai lată pentru a crește stabilitatea.

Numărul de spițe disponibile pentru jantele BMX poate afecta greutatea și rezistența roții, dar o roată cu 36 de spițe este cea mai potrivită pentru freestyle. Un nr. mai mare de spițe înseamnă mai multă rezistență, așa că riderii mai avansați sau care cântăresc mai mult pot lua în considerare jante cu mai multe spițe (48 de spițe fiind următoarea versiunea ideală).

Jante BMX simple versus jantele cu perete dublu

Una dintre cele mai importante decizii în achiziționarea unei jante este tipul de perete: single sau double. Jantele cu pereți dubli sunt considerați o opțiune mai robustă, ideale pentru plimbări freestyle. Aceste jante oferă, de asemenea, un raport ideal rezistență-greutate. Deși cele cu un singur perete pot fi o opțiune mai accesibilă, acestea sunt mai potrivite pentru BMX racing.

Deoarece jantele BMX nu vin întotdeauna cu butuci, spițe și feronerie, aruncă o privire peste colecția noastră chiar aici: Butuci - BMX și piese - Freestyle.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții