×
Meniu

Deck-uri Longboard

  Filtru
Brand-uri
Lungime Deck
Lățime Deck
Riding Style

Ce fel de deck se potrivește longboard-ului meu?

Deck-ul unui longboard este unul dintre cele mai importante elemente a setup-ului tău. Precum și longboard-urile complete, deck-urile vin într-o gamă largă de forme, dimensiuni și stiluri. Astfel, vei putea alege între carving, cruiser, downhill, freeride, freestyle și dancer.

Deck-urile de longboard au de obicei între 3 și 7 straturi de lemn din arțar - perfecte pentru crusing și carving, pe când cele pentru freeride și downhill sunt de obicei confecționate din 7 până la 9 straturi.

Când vine vorba de materiale, deck-urile din arțar sunt cele mai tradiționale, cu având multiple straturi de lemn decorativ comprimate unul peste altul. Deck-urile de longboard din bambus sunt adesea acoperite complet cu fibră de sticlă, oferind o senzație primăvăratică. Deck-urile din fibră de carbon sunt cele mai scumpe de produs, dar oferă rezultate impecabile - deck-uri de o calitate superioară, care este atât ușoare, cât și rigide.

Deck-urile Top Mount vs Drop Through

Una dintre alegerile pe care trebuie să le iei în considerare este dacă să optezi pentru o montare tip top mount sau drop through.

Deck-urile drop through, sunt mai aproape de sol, oferindu-ți mai multă stabilitate în timpul riding-ului iar decupajele laterale previn wheel bite-urile (erodările deck-ului din zonele roților) în momentul efectuării de viraje. Aceste deck-uri sunt ideale pentru atingerea unor viteze mari. Pe de altă parte deck-urile top mount sunt ideale pentru carving și crusing.

Indiferent de tipul de deck pe care îl alegi, este bine de știut: toate axele de longboard sunt compatibile.

Când e nevoie să îți înlocuiești deck-ul longboard-ului.

Mulți oameni doresc să știe cât de des trebuie șă iși înlocuiască deck-urile. Adevărul este că nu există un număr magic de zile în care trebuie să-ți actualizezi deck-ul și depinde foarte tare și de cât de des te dai precum și tipul de riding pe care îl practici. Unele pot ține doi ani de zile cu o plimbare regulată, în timp ce altele doar câteva luni. Dacă încep să apară fisuri și ciobituri, cel mai bine este să investești într-un nou deck.

Desigur, există modalități de a crește durata de viață a deck-ului. Cel mai simplu lucru de făcut este să eviți expunerea excesivă la apă și soare. Acest lucru va slăbi construcția deck-ului și va crește probabilitatea fisurărilor.

Dacă ești curios și vrei să aflii mai multe despre longboard-uri, poți consulta ghidul nostru despre Achiziționarea Longboard-urilor.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții