Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Bețe schi

  Filtru
Brand-uri
Lungime
Utilizare optimă
Sex
Înapoi
Înainte
Pagina 1 a 2

Important de știut

Bețele de schi sunt esențiale pentru menținerea echilibru

Bețele de schi sunt echipamente esențiale pentru fiecare schior. Ele oferă echilibru atunci când schiezi și te ajută să te deplasezi atunci când mergi în drumeții alpine. Lungimea și materialul bețelor de schi variază, dar toate sunt construite din aceleași componente.

Fiecare băț de schi are o curea pentru a exercita o mai bună tensiune între încheietură și acesta, facilitând astfel împingerile mai eficiente. Curelele au și rolul de a reduce căderile bețelor în timpul schiatului. La capătul inferior al bățului de schi, există de obicei un disc rotund de plastic, care împiedică scufundarea acestuia în zăpadă.

Materiale pentru bețele de schi alpin

Bețele de schi alpin sunt fabricate din câteva materiale diferite. Acestea determină greutatea și durabilitatea bețelor. De mulți ani, bețele de schi din aluminiu au fost cel mai comun tip de bețe de schi folosit între schiori. Acestea sunt de o bună calitate, vin la prețuri accesibile, devenind o alegere excelentă, în special pentru începători și schiorii de agrement.

Alte materiale populare sunt compozitul și fibra de carbon. Bețele de schi din fibră de carbon sunt rigide și au greutate redusă. Această combinație oferă performanțe grozave pe pârtii și o viteză grozavă necesară competițiilor, motiv pentru care sunt adesea preferate de schiorii mai avansați. Bețele de schi din compozit devin din ce în ce mai populare, deoarece sunt ușor de manevrat și sunt grozave pentru a lua viraje line.

Cât de lung ar trebui să fie un băț de schi alpin?

Determinarea lungimii corecte a bețelor de schi depinde de stilul și preferințele de schi. Ca regulă generală, e mai bine să alegi bețe de schi puțin mai scurte decât puțin mai lungi.

Pentru schiorii de park, ar putea fi o idee bună să-și cumpere bețe de schi cu 10-20 cm mai scurte decât în mod normal. În ceea ce privește schiul de tură, este recomandat să îți iei bețe de schi reglabile. Urcarea în pantă necesită bețe de schi de lungimi diferite, în timp ce coborârile necesită bețe de schi trebui mai scurte. Acest fapt, face ca bețele reglabile de schi pentru tură să fie alegerea perfectă. Pentru mai multe indicații cu privire la alegerea corectă a lungimii, puteți arunca o privire peste următoarea secțiune: Tabel de mărimi pentru lungimea bățului de schi.

Ești schior de fond? Dacă da, nu ezita să arunci o privire peste selecția noastră de bețe de schi fond.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții