Reduceri de iarnă
Reduceri de sezon: final de iarnă   -  FOLOSEȘTE ACEST COD WINTER10  -  Click aici
×
Meniu

Clăpari

Important de știut

Cum să alegi cei mai buni clăpari

Clăparii inconfortabili sunt probabil unul din motivele pentru care un schior începător nu va mai încerca acest sport niciodată.

Riscul de a primi o pereche de clăpari inconfortabili este destul de mare atunci când alegi să închiriezi o pereche din stațiunile de schi. Așadar ceea mai bună soluție este să cumperi o pereche de clăpari înainte de a te aventura într-o vacanță la schi.

În această categorie, vei găsi o selecție largă de clăpari pentru începători dar și pentru schiori experimentați.

Clăparii pentru începători sunt adesea caracterizați ca fiind un pic mai flexibili, având mai mult loc să potrivești piciorul și un flex mai moale în partea din față, în comparație cu căparii pentru schiori intermediari ce sunt mai rigizi pentru un control ridicat.

Clăparii mai ieftini sunt în mare parte bazați pe modelel emblematice de la același brand, dar cu mai mult loc pentru a potrivi piciorul, asigurând un mai mare confort. Acesta este principalul motiv pentru care un schior începător nu ar trebui să cumpere modelele emblematice, deoarece acestea pot provoca o experientă rea și pot crea dureri la picioare din cauza rigidității.

Ce este flex-ul clăparilor și de ce contează?

Atunci când vă uitați la diferite produse din categorie clăpari, o să vedeți mereu termenul flex în specificații. Flex-ul clăparilor este o modalitate de a măsura cât de flexibili sunt aceștia. Regula spune că cu cât este mai mare flexul, cu atât mai experimentat trebuie să fie schiorul.

Mai mult decât atât, există o diferență între recomandările de flex pentru bărbați și femei.

Recomandări flex clăpari pentru bărbați

  • Începător: 60 - 80
  • Intermediar: 80 - 110
  • Avansat: 110+

Recomandări flex clăpari pentru femei

  • Începător: 50 - 60
  • Intermediar: 60 - 85
  • Avansat: 85+
SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții