×
Meniu

Ski Clothing & Ski Wear

Îmbrăcămintea de schi te va ajuta să te simți comfortabil atunci când schiezi

Schiul alpin se numără printre cele mai populare sporturi de iarnă din lume. Dar ce să porți când te dai pe dealurile acoperite de zăpadă sau pe pârtii? Alături de schiuri, alegerea gecii de schi și a pantalonilor de schi potriviți este cel mai important factor de luat în considerare, dacă dorești să ai o zi bună la munte.

Când ieși pe munte, îmbrăcămintea ta de schi alpin are multe funcții. Trebuie să țină cald, să te țină uscat, să lase corpul tău să respire, să ofere o potrivire confortabilă și în plus trebuie să fie cât mai ușor.

Un set de îmbrăcăminte de schi constă din:

  • ÎMBRĂCĂMINTE TERMO DE SKI
  • O PERECHE DE SOSETE CĂLDUROASE
  • POLIESTER SAU STRAT MID
  • GECĂ DE SKI
  • PANTALONI DE SKI
  • O PERECHE DE MĂNUȘI
  • O CĂCIULĂ

De asemenea, este o idee bună să aveți o pereche de ochelari de soare sau ochelari de protecție, o cagulă și o cască.

Deci, cu ce să te îmbraci când schiezi? Ar putea părea o întrebare dificilă de răspuns, dar, de fapt, nu este. Regula generală este: Gândește-te în straturi și vei putea să te încălzești toată ziua.

Îmbrăcămintea în straturi va fi cea mai indicată

Deci, straturile sunt calea de urmat dacă dorești să te menți confortabil, uscat și cald atunci când ești pe munte practicând sportul preferat. Mai jos vei găsi o scurtă descriere a diferitelor straturi și la ce să te gândești, atunci când te pregătești pentru o zi pe pârtii.

Stratul de bază: Este format din lenjerie termică de schi care este responsabilă pentru a te menține cald și uscat toată ziua. Lenjeria de schi trebuie să fie confecționată dintr-un material care transportă umezeala departe de piele. Acest lucru te va asigura că nu vei deveni umed și rece - sunt cele mai importante lucruri pentru un schior. Îți recomandăm să alegi lenjeria termică produsă fie din țesătură sintetică, lână merino sau mătase.

Stratul mediu: Acest strat trebuie utilizat pentru a-ți regla temperatura. Vremea pe munte este în continuă schimbare și, chiar dacă prognozele spun soare, poți risca să fii prins de vreme rea și de temperaturi foarte reci. Pe de altă parte, te poți îmbrăca pentru o zi rece, dar vei ajunge să te bucurați de vremea însorită și caldă. Îți recomandăm un strat mediu fie din poliester, fie din lână.

Stratul exterior: Ar trebui să funcționeze ca ”un scut de protecție” care te menține cald și uscat și constă atât dintr-o jachetă de schi, cât și o pereche de pantaloni. Stratul exterior trebuie să fie întotdeauna atât rezistent la apă, cât și la vânt, pentru a te menține cald și uscat. În plus, un strat exterior bun permite, de asemenea, evaporarea umezelii prin țesătură - menținându-te cald.

SkatePro
Politica de confidențialitate Cookies Termeni si condiții