×
Meniu

Achiziționare Skateboard

Există o diferență mare între tipurile de skateboard. Un skateboard nu este doar o bucată oarecare de lemn cu 4 roți dedesubt. Rezistența, caracteristicile și posibilitățile vor fi foarte diferite, în funcție de unde cumperi, de la supermarket sau din gama oferită de SkatePro.

Există 5 caracteristici de bază ce sunt esențiale atunci când alegi un skateboard: tipul de board, deck-ul, axe, roți și rulmenți.

Tipuri de skateboard

Alegerea unui skateboard trebuie să depindă mereu de modul în care îl vei folosi, sau pentru ce îl vei folosi. Un longboard este perfect pentru cruising sau carving, pe când un skateboard clasic este conceput pentru trickuri.

Un cruiser este un mix între longboard și skateboard, ușor de manevrat și ideal pentru oraș, dar nu și pentru rampe sau skatepark.

Deck Skateboard

Calitatea deck-ului depinde foarte mult de tipul de lemn folosit pentru acesta. Arțarul este cel mai dur lemn folosit, fiind foarte bun pentru o utilizare mai agresivă (arțarul Canadian e cel mai dur). Dacă ai o mărime mică la picior (35-30 EU) ar trebui să alegi un deck între 7.25 și 7.9 inch lățime. Pentru o mărime a piciorului de 40-45 EU, ar trebui să optezi pentru 7.8 - 9 inch sau mai mult. Dacă ai mai mult de 45 la picior, alege un deck de cel puțin 7.8 inch dacă vrei să nu ai problema cu trickurile.

Citește mai multe aici: Ghid pentru deck skateboard

Axe Skateboard

Atunci când cumperi axe este recomandat să te orientezi după un brand renumit, deoarece acestea au o calitate mai bună. Axele de la brandurile cunoscute sunt mai rezistente, dar și mai flexibile și mai bine calibrate decât modelele mai ieftine. Aceste specificații contribuie la a controla / direcționa skateboard-ul cât mai precis. Greutatea axelor este la fel de importantă. Dacă folosești axe pentru skateboard grele, va fi mai dificil să sari atunci când vrei să faci trickuri în aer. Pe de altă parte axele mai grele sunt bune pentru grinding, fiind mai stabile și rezistente.

Citește mai multe aici: Ghid pentru axe skateboard

Rulmenți pentru Skateboard

Dacă alegi un skateboard ce îl vei folosi pe stradă, îți recomandăm rulmenți tip Abec între 3-5 , iar dacă vei folosi skateboard-ul pe rampe și skatepark vei avea nevoie de rulmenți Abec între 7-9.

Citește mai multe aici: Achiziționare rulmenți

Roți pentru Skateboard

Există 2 proprietăți ce trebuie să verifici la roțile pentru skateboard: mărime și duritate (durometer). Roțile mari (55-65) sunt mai rapide și folosite pentru rampe. Pentru stradă, roțile mai mici sunt de preferat (50-55mm), deoarece te ține la un nivel mai aproape de sol. Cu cât sunt mai dure roțile, cu atât mai tare vei merge, iar duritatea acestora va fi mai ridicată. Roțile dure au mai puțină aderență (grip) pe străzi, și nu absorb șocurile la fel de bine precum roțile moi. Duritatea roților este indicată sub forma: 100A. Cu cât este mai mare numărul cu atât sunt mai dure roțile.

Citește mai multe aici: Ghid pentru roți skateboard.

Produse similare

SkatePro